MAKTEK İzmir Fuarı Açıldı

MAKTEK İzmir Fuarı’nın açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE 09.10.2019, 16:44 09.10.2019, 16:44
MAKTEK İzmir Fuarı Açıldı

370 firmanın 17 ülkeden Redwin katıldığı 9-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek MAKTEK Fuar’ına katılan Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’imizin geçmişini gün yüzüne çıkarmayı ve dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı, kentimizi dinç tutmayı hedefliyoruz. Canlı bir ekonomiye sahip olabilmek adına dünyanın farklı yerlerinden inovasyon ve yatırımcıları şehrimize çekmeye çalışıyoruz. Bununla beraber şehrimizin yenilik üreten bir şehir olmasını hedefliyoruz” dedi.


Dört gün sürecek olan takım tezgahları sektörünün en büyük buluşmalarından olan MAKTEK Fuarı, 500 milyon dolarlık iş hacmini amaçlıyor. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açılış törenine katılım isimler arasındaydı.

İzmir Birçok Sektör İçin Cazip Hale Gelecek

İzmir’in dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri olduğunu, 1800’lerde dünya ticaretinin büyük bir kısmının bu liman şehrinde gerçekleştiğini dile getiren Başkan Tunç Soyer, “Büyük bir potansiyele ve köklü bir geçmişe sahip olan İzmir’in ekonomik geleceği ve gelişimi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ekonomiyi, İzmir için düşündüğümüz, tüm diğer hedeflerimiz ile ele alarak sanayi ve teknolojide, yenilikçi fikirler ile gelişme gösteren ve dünya çapında farklı pek çok sektör için İzmir’i cazip hale getirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. 


Fuara katılan Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank da “Büyüyen ekonomisine güçlü bir zemin hazırlayan Türkiye, kararlı adımlar atıyor. Türkiye’ye yapılan uluslararası yatırımlar gösteriyor ki Türkiye 

Yorumlar (0)
23°
parçalı az bulutlu
banner202