''Kriz ve Yerel Yönetimle'' Dikili’de Konuşuldu

Dikili’de, Kriz ve Yerel Yönetimler konulu panel vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

BELEDİYE 21.01.2020, 15:21 21.01.2020, 16:16 Buse Erdil
''Kriz ve Yerel Yönetimle'' Dikili’de Konuşuldu

Başkan Kırgöz’e teşekkür

 

Panelin başında konuşmacılar Gazeteci Yazar Kadri Gürsel ve Dr. Ali Mert Taşcıer, Fabrika Kafe’nin Dikili’ye kazandırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Dikili  Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e teşekkür ettiler.

“Cumhuriyetin 100. yılında halkın iktidarını kuracağız”

 

Panelde konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, gelecekten umutlu olduğunu ve genelde iktidar olmanın yerelden başladığını belirterek, “ Çok değerli Kadri Gürsel ve Dr. Ali Mert Taşcıer, davetlerimizi kırmayıp Çandarlı’mıza konuk oldular. Gerçekten geleceğe yönelik umut dolu görüşlerine ben de katılıyorum. Genelde iktidar olmanın yerel yönetimlerden geçtiğinin idraki ve bilinci içerisinde biz de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kimse umutsuz olmasın, bu ülkenin demokrasi sevdalıları, Cumhuriyet sevdalıları, Atatürk sevdalıları, tüm yurttaşlarıyla birlikte Cumhuriyetin 100. yılında halkın iktidarını kuracağız. Buna olan inancım sonsuzdur” dedi.

“Tarihsel bir dönüm noktası”

 

Konuşmasında Türkiye’nin tam teşekküllü bir kriz yaşamadığını söyleyen Gürsel, “2019 yerel seçimleri iktidarın son dönemidir. Muhalefete tarihsel  bir rol düşüyor. Tarihsel bir kavşak noktasındayız. Tabanda seçmen dayanışması çok önemli. Türkiye’nin reform deneyimleri çok eskiye dayanıyor. Bir bürokrasi geleneği var. Güçlü gelenekleri olan ülkeler kolay teslim olmazlar'' dedi. Türkiye’nin de teslim olmayacağını, iktidarın kaybetmesine nelerin  neden olduğunu  muhalefetin tespit ederek doğru önermeler ortaya koymasının da altını çizen  Gürsel  '' Doğru açılımlar yaparak çarpıcı bir yerel yönetim anlayışıyla millet ittifakı kalıcılaşır. İki önemli kurum vardır; yargı ve medya. Yargı ve medya rehabilite edilmeden Türkiye’nin iki yakası bir araya gelmez. Cemaat hukuku yerine, vatandaşlık hukuku olmalıdır” diyerek ekledi.

 “Yerel yönetimler genel iktidar için test aşamasıdır.”

 

Dr. Ali Mert Taşcıer ise konuşmasında iktidarın krizi sevdiğini ve bu krizin kontrollünde olmasını istediğinin altını çizerek, “İktidar krizi sever ve krizin kontrollü olmasını ister. Yerel yönetimler genel iktidar için test yayınıdır,  test aşamasıdır. Siz bu test yayınından rahat geçiyorsunuz. Adil Kırgöz gibi bir belediye başkanınız var, Tunç Soyer var İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde. Ben Ankara’da yaşayan biri olarak rahat nefes almaya başladım. Adil Kırgöz, Dikili’de öğrenciye, emekliye nasıl davranıyorsa, Dikili’de yaşayan vatandaş CHP iktidara geldiğinde öğrenciye ve emekliye öyle davranacaktır diye varsayar '' dedi.

Adil Başkanın Dikiliyi şantiyeye çevireceğiz sözünüde hatırlatan Dr.Taşcıer şu ifadeleri kullandı :her şey çok güzel olacak demişti ve iki defa geldim Dikili’ye ve çok şeyin değiştiğini gördüm. Vatandaş da, o gördüğü hizmeti CHP iktidarında göreceğini varsayar. Buradaki başarı, o oranda iktidara yansır.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202