Konak’ta Şenel Aksu Hatırlandı

Konak Belediyesi, gelenekselleşen Şenel Aksu’yu Anma Koşusu ve ödül töreninin 6.sı Yaptı.

BELEDİYE 24.10.2019, 15:46
Konak’ta Şenel Aksu Hatırlandı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, senelerce kadın hakları için mücadele eden Aksu’nun hatırasının, gelecek nesillere taşınması amacı ile yapılan etkinliğin önemini vurguladı.

2005’te yaşamını yitiren Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi'nin Kurucu Başkanı Şenel Aksu’yu anmak amacı ile yapılan etkinliğin 6.sı Toros Bölgesi’nde Aksu’nun isminin yaşatıldığı parkta yapıldı.

Yaşamının büyük bir kısmını çocukların iyi eğitim almaları için harcadığı 'İzmir'in Annesi' diye de bilinen Aksu, ölümünün 14. Senesinde Konak Belediyesi tarafından ismini yaşatmak için yapılan Şenel Aksu'yu Anma Koşusu ve ödül töreniyle bir defa daha anıldı.

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Aksu’nun yurt içerisinde ve yurtdışında Kadın Hakları’nın büyük bir savunucusu olduğunu vurgulayarak, vefanın çok mühim olduğundan bahsetti. Batur, Şenel Aksu’nun unutulmaması gereken isimler arasında olduğunu, senelerce Kadın Hakları için  mücadelesini sürdürdüğünü, Aksu’nun ve hatırasının gelecek nesillere taşınması bakımlarından yapılan bu anma töreninin çok anlamlı olduğunu, beraber güzel işler yapmayı sürdüreceklerini, kadınlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını ve kadınların evlerin dışarısında, yaşamın içinde olmaları için onlara destek olacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202