Konak’ta Çöp Taksiler Hizmete Başladı

Konak Belediyesi ilçenin dik, erişilmesi zor ve dar sokaklarında bulunan çöpleri toplamak amacı ile ‘Çöp Taksi’ uygulamasına başladı.

BELEDİYE 13.11.2019, 15:40
Konak’ta Çöp Taksiler Hizmete Başladı

Göreve geldiği günden beri temiz bir Konak için seferber olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, şimdi de büyük boyutlu araçların giremediği, fiziki şartları yeterli olmayan bölgelerde kullanılması için 6 tane Çöp Taksi ekibi meydana getirdi. Büyük araçlar gibi günde 3 vardiya olarak çalışacak olan küçük çöp araçları ile dar sokaklarda bulunan çöplere ulaşmak ve oradaki çöpleri toplamak bundan sonra çok daha kolay olacak.

Tüm araçların kapasitesinin bir ton olduğunu ifade eden Başkan Batur, Konak ilçesinde çöpü alınmayan sokak kalmayacağını, büyük araçların giremediği Kadifekale, Ballıkuyu, Yenişehir, Hilal, Damlacık, Gürçeşme gibi fiziki koşulları uygun olmayan  bölgelerde ‘Çöp Taksi’ denilen bu küçük çöp toplama araçlarının hizmet vereceğini belirtti.

Ayrıca iş, eğlence ve alışverişin merkezi olan Alsancak’ta da ekiplerin her pazartesileri, bu bölgeye özel temizlik çalışması yaptıklarını, bilhassa hafta sonları tüm İzmir halkının buluşma noktası olan Alsancak’ta esnaf ve vatandaşın şikayeti ile kötü kokuların yoğun bir şekilde olduğu bölgelerin dezenfekte edilip, koku giderici maddeler ile yıkandığını söyleyen Başkan Batur, kentin temizliğinin kendisinin en hassas olduğu konulardan bir tanesi olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202