Konak'ta 16. Kez Türkçe Günleri Kutlandı

Konak Belediyesi, Dil Derneği İzmir Şubesi ile beraber 87. Türk Dil Bayramı’nı, 16. kez düzenlediği İzmir Türkçe Günleri ile kutladı.

BELEDİYE 28.09.2019, 16:50 30.09.2019, 10:04
Konak'ta 16. Kez Türkçe Günleri Kutlandı

87. Türk Dil Bayramı, Konak Belediyesi ve Dil Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen İzmir Türkçe Günleri kapsamında kutlandı. Etkinlikler dahilinde Türkçe’ye Emek Ödülü’nü tiyatronun büyük ismi Dr. Hidayet Sayın ve kültür turizmin öncülerinden, yazar ve şair Prof. Dr. Şadan Gökovalı aldı. İki isme ödülleri, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Törene, Konak Belediyesi meclis üyeleri, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve vatandaşlar katıldı.

Gurur Duyduğunu Belirtti

Başkan Abdül Batur, gerçekleştirilen İzmir Türkçe Günleri’nin 16.’sını düzenlemekten gurur duyduğunu aktarırken, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Dil Derneği’nin ‘devrimci bir anlayış ile Dil Devrimi’ni sürdürme’ yeminini tutan, en önemli dil kurumu olduğunu ifade etti. Abdül Batur, Belugabahis “Onlar ile her daim dayanışma içinde olmak bizi mutlu ediyor. Devrimci sanatçı ve yazarlarımızı da asla unutmayız” dedi. Dilini kaybeden bir milletin tarih sahnesinden silinmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Batur, Atatürk’e ait olan “Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir” ifadesini hatırlattı.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202