Konak Bir Hayali Gerçekleştirecek

Bu sene ‘Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon’ teması ile 3. Defa yapılan ve  ‘Yarın İçin Hayal Et’ konusuyla öne çıkan Ege Ekonomik Forumu, Swissotel’de yapıldı.

BELEDİYE 15.11.2019, 10:05
Konak Bir Hayali Gerçekleştirecek

Ege Ekonomik Forumu’nda “Ege’de Akıllı ve Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm” isimli oturuma katılımda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanlığı dönemindeki kentsel dönüşüm deneyimlerini ve Konak ilçesinde kente değer katacak dönüşümleri anlattı.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’yla (EGEV) Özgencil grup ortaklığında organize edilen forumda konuşan Başkan Batur, 20 yıl evvel Narlıdere ilçesinde belediye başkanlığına başlarken Narlıdere’yi bir çekim merkezi yapma, ilçenin en önemli ilçeler arasında girmesinin en önemli hayali olduğunu, bunu yaparken de en önemli çalışmalarının kentsel dönüşüm olduğunu, kentsel dönüşüm uygulamalarının evvela Narlıdere’de 2000 senesinde yani kentsel dönüşümle alakalı henüz hiçbir şey konuşulmazken, kanunu, yönetmeliği yokken hayata geçirdiklerini belirtti.

Narlıdere ilçesinde hemen hemen 15 bin binanın dönüştürüldüğünü belirten Başkan Batur, şimdi de Konak için bir hayallerinin olduğunu, Narlıdere’de kazandıkları deneyimleri ve kentsel dönüşüm ile alakalı çalışmaların tamamını Konak’a aktarmak istediklerini belirtti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202