Konak Belediyesi Minikleri Tarih Turuna Çıkardı

Minik öğrenciler, Konak Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turlarıyla tarihi bir yolculuğa çıktılar.

BELEDİYE 31.10.2019, 15:30 26.11.2019, 11:34
Konak Belediyesi Minikleri Tarih Turuna Çıkardı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da sürpriz yapıp bu yolculukta meraklı miniklerin yanında oldu.

Konak Belediyesi tarafından ilçe çapında eğitim veren ilkokul çocuklarına müze bilincinin aşılanması ve yaşamış oldukları şehri daha iyi tanımaları için yapıldığı Kültür Turu’na, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da katılımda bulundu.

İzmir Turist Rehberleri Odası'nın tecrübeli rehberleri ile çıkılan müze gezisinde ilk durak Uşakizade Latife Hanım Köşkü’ydü. Başkan Abdül Batur, KültürPark’taki İzmir Tarih ve Sanat Müzesini gezmekte olan miniklerin sonraki durağında Atatürk Müzesinde yanlarına geldi.

 Burada yaptığı açıklamada Başkan Batur, Cumhuriyetin 96. senesini büyük bir gurur ve coşku ile kutladıklarını, bu günlerde Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyarak, canları pahasına ülkeyi bize emanet eden ulu Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir defa daha saygı ile andığını, Konaklı minikler ile birlikte gezdikleri Atatürk Müzesinde Cumhuriyetin kazanımları ve ne zorluklar ile kurulduğunu gördüklerini, bunu daha sonraki nesillerin de öğrenmeleri gerektiğini, bunun mühim bir vazife olduğunu belirterek “Geçmişini bilmeyen toplumların geleceği olamaz” sözünü hatırlattı.

Yıl boyunca sürecek olan gezilerle kentteki minikler tarihlerini öğrenme fırsatı bulacaklar.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202