Kıyıya Vuran Caretta Caretta’ya Yardım Edildi

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce Bostanlı’da kıyıya vuran caretta caretta, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra doğal ortamına bırakıldı.

BELEDİYE 20.11.2019, 10:51
Kıyıya Vuran Caretta Caretta’ya Yardım Edildi

Balıkçıların haber etmesi ile Bostanlı sahiline ulaşan ekipler, neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasını alıp veteriner polikliniğine götürdüler. Zorlukla hareket edebilen kaplumbağanın herhangi bir yerinde kırık veya yara tespit edilmedi. Ayrıntılı sağlık denetimleri yapılması amacı ile nakil aracıyla Doğal Yaşam Parkı’na götürüldü. Burada da gerekli olan bakımları gerçekleştirilen ve dinlendirilen caretta caretta, tamamıyla sağlığına kavuşmasının ardından denize salındı.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı Caretta caretta’yı bulduklarında çok zor hareket edebildiğini, bir sağlık sorununun olmadığını göç ederken yorgun düştüğünü tahmin edildiğini, körfezdeki motor pervanelerinin çarpmasıyla veya balıkçı ağlarının takılması gibi durumlardan ötürü de ara sıra sahillerde yaralı veya hasta bir şekilde caretta carettaların görülebildiğini, bu gibi bir durumu gören vatandaşların 0232 324 44 19 nolu telefondan kendilerine haber verebileceklerini belirtti.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202