Kılıçdaroğlu Roman krizinde devreye girdi

CHP'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun Selçuk'un Belevi Mahallesi'nde bulunan 25 dönüm arazisini, bölgede çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar için ev yapılması için bağışlaması tartışması genel merkeze taşındı.

BELEDİYE 09.01.2020, 15:45
Kılıçdaroğlu Roman krizinde devreye girdi

Gündeme Bakışın haberine göre; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in önerisi ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Purçu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Gündeme Bakış'a konuşan Başkan Soyer, “Eksik anlaşılmalar giderildi. Genel başkanımız önemli bir iradeyi ortaya koydu. Kendisi tam bir liderlik örneği gösterdi. Tarafların yanlış anlaşılmalarını ortadan kaldıracak bu hikayeyi uzun soluklu hale getirmek için gereğini yaptı” dedi.
Belevi'de satın aldığı arazinin bir bölümünü Valiliğe bağışlayan ve burada dışarıdan gelecek olan Romanların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışma başlatan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun bu girişimi tartışma yaratmıştı. Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel, projeyle ilgili çekincelerini ortaya koymuş, yerin merkezden uzak olması nedeniyle konuya sıcak bakmamıştı. Yapılan görüşme sonucu projenin hukuk çerçevesinde aynen devam edilmesine karar verildi.
Soyer: "genel başkanımız tam bir liderlik örneği gösterdi, gereğini yaptı' İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu konuda hukuki ve meşru zeminde yol alınması isteniyor. Hem Selçuk belediyesinin hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olanaklarını kullanılarak göçebe olan. çadırda yaşayan vatandaşlarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Hepsi yola girecek. Olumlu bir adım atıldı. Eksik anlaşılmalar giderildi. Genel başkanımız önemli bir iradeyi ortaya koydu. Tarafların yanlış anlaşılmalarını ortadan kaldıracak bu hikayeyi uzun soluklu hale getirmek için gereğini yaptı” dedi. 
 

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202