Kıbrıs Gazileri Anılarını Kitaplaştırdı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi’nce 3 senelik süreçte büyük emekler ile hazırlanmış olan “Gazilerden Anılarla Kıbrıs” isimli kitap, Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahibi olduğu etkinlik ile tanıtıldı.

BELEDİYE 20.11.2019, 17:20 20.11.2019, 17:22
Kıbrıs Gazileri Anılarını Kitaplaştırdı

Kıbrıs’ta ilk Türk Bayrağı’nı açmış olan ve kitap kapağında o andan fotoğrafı bulunan gazilerin de buluştuğu törende duygusal anlar yaşandı.

Çarşı Kültür Merkezi’nde yapılan törede konuşan Türkiye Muharip Gazileri Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı 45 sene evvel Kıbrıs’ta destan yazmış olan kahramanlarla buluştuklarını, bu kahramanların unutulmaya yüz tutan anılarının 3 senelik bir çalışmayla derlemeye çalıştıklarını, böylesine önemli anıların gelecek nesillere aktarılabilmesi için güzel bir kitap olduğunu, 100 civarında gazinin anılarının kitapta olduğunu ve 600 gazinin daha anıları olduğunu, çalışmanın devamında da onları kitaplaştırmak istediklerini belirtti.

Kendisin de bir Kıbrıs gazisinin oğlu olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise “Gazilerden Anılarla Kıbrıs” kitabının büyük emek sar edilerek yapıldığını, bu çok önemli değerli belgeye katkıda bulunan herkese çok teşekkür ettiğini ve evlatları olarak her daim gazilerin yanında olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202