Kemalpaşa’da pehlivan develer sahaya indi!

Kemalpaşa Belediyesince düzenlenen Armutlu Geleneksel Devi Güreşi Festivali’nde 100 deve sahada galip gelmek için mücadele verdi. 12’ncisi düzenlenen festivalde konuşan Başkan Karakayalı, “Deve güreşleri sayesinde hem yöresel kültürümüzü yaşatıyor, hem de devecilerimize destek sağlıyoruz” dedi.

BELEDİYE 09.02.2020, 14:27 10.02.2020, 19:40
Kemalpaşa’da pehlivan develer sahaya indi!

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden gelen pehlivan develerin güreştiği 12’nci Armutlu Deve Güreşi Festivali’nde yine renkli görüntüler yaşandı. Aşağıkızılca futbol sahasında yapılan güreşleri, yüzlerce kişi tribünlerden ve sahanın kenarına park ettikleri kamyon ile traktörlerin kasalarına çıkarak ilgiyle izledi. Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Türkmen, Şahin Özdemir, Fikri Avcı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar da güreşleri izleyenler arasında yer aldı.

KÖKLÜ BİR GELENEĞİ YAŞATIYORUZ  
Deve güreşlerinin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yapıldığını, köklü bir gelenek olduğunu kaydeden Başkan Karakayalı, “Yüzlerce yıllık bir köklü geçmişin ürünüdür. Deve sahipleri develeri develerinin altına halı sererler, üstüne battaniye atarlar. Evlat gibi görülür. Deve güreşleri sayesinde hem yöresel kültürümüzü yaşatıyor, hem de devecilerimize destek sağlıyoruz. Yöremizin adını düzenlediğimiz çeşitli kültürel etkinlikler ve festivallerle duyurmaya çalışacağız" dedi.

Başkan Karakayalı, festivalde dereceye giren develerin sahiplerine de kupa ve hediye takdim etti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202