Kemalpaşa Belediyesi Koronavirüs'e savaş açtı

​​​​​​​Kemalpaşa Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı mesaisinin büyük bir bölümünü salgınla mücadeleye ayırarak, çalışmaların koordinasyonunu bizzat sağlıyor.

BELEDİYE 27.03.2020, 11:48 27.03.2020, 11:51
Kemalpaşa Belediyesi Koronavirüs'e savaş açtı

Kemalpaşa Belediyesi ülkemizde de ölümlere yol açan koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla topyekun bir çalışma yürütüyor. Belediye ekipleri; kamu binalarında, park ve bahçelerde, eczanelerde, muhtarlıklarda, duraklarda, bankamatiklerde, oturma alanlarında, çocuk oyun alanlarında, camilerde, okullarda, pazar yerlerinde, caddelerde, sokaklarda, meydanlarda ve ulaşım araçlarında dezenfekte çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. 

SALGINLA MÜCADELE İÇİN BİLGİLENDİRME SÜRÜYOR

Belediye ekipleri koronavirüse karşı alınması gerek tedbirlerin vatandaşlara duyurulması noktasında da önemli bir çaba harcıyor. Bu anlamda da ilk olarak belediye çalışanları virüsle ilgili bilgilendirme yapıldı. Personele yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda uyarılar yapıldı. Belediyenin sosyal medya hesaplarından da bilgilendirici paylaşımlar yapılıyor. Bunun dışında da  virüsle ilgili ilçenin farklı noktalarına 100 adet ayaklı pano konuldu ve iki bin el broşürü dağıtıldı.  

PARKLAR KAPATILDI, KÖYLER DEZENFEKTE EDİLİYOR

Ölümcül salgının yayılmaması yönünde çalışmalar yürüten Kemalpaşa’da, son olarak çocuk ve ebeveynlerin sağlığının korunması adına çocuk oyun parkları kapatıldı. Hava sıcaklığının artmasının ardından yoğunluğun artacağı parklarda virüsün yayılmaması için alanlar şeritlerle kullanımdan çıkarıldı. Belediye personeli; şehir merkezindeki kamu ve siyasi binalar, okullar, hastaneler, fabrikalar işletmelerin yanı sıra ilçeye bağlı köylerin tamamını araçla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.  

EVLERE GIDA VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SERVİSİ YAPILIYOR  

Kültür Müdürlüğü Sosyal İletişim Birimi bünyesinde oluşturulan ekip 65 yaş ve üstü vatandaşların talepleri telefonla alarak ihtiyacını karşılamak için çalışmaları sürdürüyor. Erzak yardımı yapılan ihtiyaç sahiplerine sprey kolonya ve temizlik malzemeleri bulunan ayrı bir paket daha hazırlayıp dağıtılmaya devam ediliyor. Kemalpaşa Belediyesi Zabıta Birimi Kaymakamlık ile koordinasyonlu şekilde denetimlerini sıklaştırarak vatandaşların güvenli ve uygun fiyatta gıdaya ulaşımı sağlanıyor.    

BAŞKAN KARAKAYALI “EVDE KALIN” ÇAĞRISINI YİNELEDİ  

Koronavirüs salgınıyla mücadele noktasında ekiplerin önemli bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Dünya ve ülkemizden gelen her yeni haberle üzülüyoruz. Ekiplerimiz kent genelinde ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Ekip sayımızı arttırdık. Toplu yaşam alanları, vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgeleri sürekli dezenfekte ediyoruz. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan hemşehrilerimizin kesinlikle dışarıya çıkmamasını rica ediyoruz. Aile bireylerinin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu sayede elbirliği ile iyi bir sonuç alacağımıza inancımız tamdır. Lütfen içinde bulunduğumuz durumun ciddiyetini fark ederek bireysel tedbirlerinizi arttıralım. İnşallah bu zorlu süreci birlikte dayanışma ile atlatacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202