Kavacık Üzüm Festivalinde "Yarınlar Umutla Yeşeriyor"

Karabağlar Belediyesi'nin, yetiştirilen üzüm türünü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

BELEDİYE 21.09.2019, 20:35
Kavacık Üzüm Festivalinde "Yarınlar Umutla Yeşeriyor"

Karabağlar'da geçen ay yaşanan orman yangınına vurgu yapmak amacıyla "Yarınlarımız Umutla Yeşeriyor" sloganıyla düzenlenen festivalin ilk gününde, yöresel lezzetler yarışması yapıldı,  konserler, halk oyunları gerçekleştirildi.

 Eşi Fügen Selvitopu'yla birlikte tezgâhları tek tek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, festivalin renkliliğinden mutluluk duyduğunu söyledi. Başkanı Selvitopu, "Nefes almak isteyen herkesi Kavacık'a bekliyoruz" dedi. İlk gün etkinliklerini muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri de izledi.

Betkanyon style="font-family:"Times New Roman","serif"">Renkli Görüntüler Ortaya Çıktı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, eşi Fügen Selvitopu'yla üreticilerle, ziyaretçilerle, çocuklarla ayrı ayrı hatıra fotoğrafı da çektirdi. Başkan Selvitopu ayrıca, bez torba üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve üzüm motif baskısı da yaptı.

Kavacık coğrafyasında yetiştirilen bu üzüm türünün tadının çok özel olduğunu ve bunu dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarına dikkat çeken Başkan Selvitopu, "Festivalimizi 6 yıldır aralıksız düzenliyoruz. Her yıl daha fazla katılım olması bizleri çok mutlu ediyor. Kavacık köylülerimiz de festivali sahiplendiler. Tarımın öneminin bilincindeyiz. Bu anlayışla değerlerimize sahip çıkmaya ve onları geleceğe taşımaya kararlıyız" dedi.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202