Kavacık Üzüm Festivali İçin Düzenleniyor

Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği ve çok sayıda etkinliğin bulunduğu Kavacık Üzüm Festivali hafta sonu gerçekleştirilecek.

BELEDİYE 19.09.2019, 11:54
Kavacık Üzüm Festivali İçin Düzenleniyor

Festival yakın zamanlarda gerçekleşen orman yangınlarınada dikkat çekmek adına “Yarınlarımız Umutla Yeşerecek” sloganıyla düzenlenecek. Festival ürün satış stantları, yarışmalar, konserler, sergiler, çocuklara yönelik özel atölyeler ile vatandaşları ağırlayacak. 

Yoğun katılım bekleniyor

Kavacık Köy Meydanı’nda 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğe yoğun bir ilgi bekleniyor. Dolu dolu bir etkinlik programı hazırlayan Karabağlar Belediyesi festivali 21 Eylül Cumartesi saat 11.00’deki stant açılışları ile başlatacak. Festivalde gün boyuncu çeşitli aktivite, yarışma etkinlik ve konserler düzenlenecek festivalde çocukları da unutmayan belediye onlar içinde çeşitli çocuk atölyesi programı hazırladı. 

"Sadece ağaçlar değil yaşamlarda yandı"

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, festivalin ana konularından birininde geçen aylarda gerçekleşen orman yangınları olduğunu dile getirdi. Selvitopu yangınlarda sadece ağaçların değil yaşamlarında yandığını ifade etti. Selvitopu, “Orada sadece ağaçlar değil, yaşamlar da yandı. Bundan sonra yapılacak ağaçlandırma çalışmalarına destek vereceğiz. Kavacık’taki üzüm festivalimizde de, bu Jestbahis acı olayın yaşattığı travmayı unutturmayacağız” şeklinde ifade etti. 

Kavacık festivale hazır

Karabağlar Belediyesi’nin tüm birimleri festivalın daha iyi bir ortamda gerçekleşmesi için hazrılık çalışmalarını son sürat devam ettirdi. Festivale ulaşımında iyi bir zeminde sağlanması için Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bozuk olan yolları düzelterek kullanıma uygun bir hale getirdi. Kavacık girişinde de tretuvar, kaldırım ve asfalt çalışmaları gerçekleştirildi. 

Kavacık'ta gerçekleşecek üzüm festivalinin programı ise şu şekilde;

PROGRAM
21 Eylül Cumartesi
11:00 Stantların Açılışı
13:00 Yöresel Lezzetler Yarışması ve Ödül Töreni
(İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği ve İzmir Lezzet Dergisi katkılarıyla)
Yer: Kavacık Kadın Kooperatifi Önü
13:00 Kukla Gösterisi
"Anadolu'dan Dans Eden Kuklalar"
14:00 Müzikli Balon Gösterisi
"Maksat Sanat Merkezi"
15:00 Zeybek Gösterisi
Karabağlar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi
15:30 Konser
Karabağlar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu
Şef: Cihan ÖNDER
22 Eylül Pazar
13:00 Halk Oyunları Gösterisi
13:15 Protokol Konuşmaları
13:30 Kavacık Üzüm Yarışması Ödül Töreni
14:15 Konser
Tuğba GER (TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı)

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202