Karşıyaka’ya Yeni ‘Güneş Tarlası’ Müjdesi

İzmir ilinin ilk ‘Güneş Tarlası’nı 2014’te hizmete alan Karşıyaka Belediyesi, ilçeye bir Güneş enerjisi santrali daha kazandırıyor.

BELEDİYE 26.11.2019, 17:51
Karşıyaka’ya Yeni ‘Güneş Tarlası’ Müjdesi

Karşıyaka Belediyesi tarafından, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması ve karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunmak için 2. bir Güneş enerjisi santralini kuracak. Çevreci yatırım, 2014’te Örnekköy Mezarlığı’nın alt kısmındaki 9 dönümlük araziye yapılan  Güneş Tarlası’nın yanında yapılacak. 17 dönüm alan üstüne kurulması planlanan 1 megavatlık yeni santralin, ilkini 2 katı kapasiteye sahip olacağı belirtildi.

Projenin çalışmaları ve fizibilite raporlarının tamamlandığı ifade edildi. Güneş enerjisi santralinin gelecek Ocak ayının başında ihaleye çıkacağı, Ağustos 2020’de de santralin hizmete alınmasının planlandığı, 2. Santral açıldıktan sonra, Karşıyaka Belediyesi’nce üretilmiş olan elektriğin senelik değerinin toplamda 1 milyon 800 bin TL’ye ulaşacağı belirtildi.

Konu ile alakalı konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, alternatif enerji kaynaklarını kullanmayı önemsediklerini, bu anlayışı yansıtacak çok mühim bir yatırım daha yapacaklarını, 2013 panel ile çalışan ortalama 0,5 megavatlık mevcut Güneş Tarlasının yanında, 4224 tane panel ile faaliyette olacak 1 megavatlık yeni bir santral kuracaklarını, birkaç sene içinde kendisini amorti edecek olan bu proje ile hem daha fazla tesisin enerji giderinden tasarruf sağlanacağını, hem de gelir elde etme olanağı bulacaklarını, en önemlisi de bir çok karbon salınımının önlenip; ağaçları, doğayı, dünyayı ve çocukların geleceği yatırım yapmış olacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202