Karşıyakalılar Bisikletlerine kavuştu

Karşıyaka'da hareketli yaşam için ilk pedallar atıldı. Karşıyaka Belediyesi otomobilsiz bir gün için bisikletlerle sokağa döküldü.

BELEDİYE 23.09.2019, 11:59 23.09.2019, 12:04 Özgür Çakar / [email protected]
Karşıyakalılar Bisikletlerine kavuştu


Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla diğer ülkeler ile eş zamanlı olarak Otomobilsiz Kent Günü etkinliğine dahil oldu. Cemal Gürsel Caddesi trafiğe kapatılarak bisiklet sürüş etkinliklerine başladı.30'a yakın aktivite ile devam eden Otomobilsiz Kent Günü "Şehirleşmiş alanlarda otomobilsiz hayat mümkün" mesajı verdi.


Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay organizasyonda katılımcılar ile beraber pedal çevirdi. Tugay, Karşıyaka Büyükşehir Belediyesi insanları özel araçlardan uzaklaştırmak, bisiklet ve Oleybet toplu taşımaya yönlendirmek adına bir adım atıldığını belirtti. Tugay "100 metrelik mesafe için araba kullanıyoruz. Çevremiz ve sağlığımız için bu durum değiştirilmeli." dedi.


Bostanlı Cemal Gürses Caddesi gün boyu trafiğe kapatılarak etkinliklerini sürdürdü. Dans gösterilerinden piyano dinletilerine uzanan etkinliğe yarışma ve konserler de eşlik etti. Karşıyakalılar, Otomobilsiz Kent Günü etkinliği için Karşıyaka Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202