Karşıyaka’da Şiddetsiz İletişim Paneli

Son senelerin en büyük problemlerinden olan şiddete dikkatleri çekmeyi isteyen Karşıyaka Belediyesi, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nden önce yaptığı panel ile kadınlara bilgi verdi.

BELEDİYE 19.11.2019, 10:51
Karşıyaka’da Şiddetsiz İletişim Paneli

Çarşı Kültür Merkezi’nde yapılan ‘Şiddetsiz İletişim’ panelinde kadına yönelik şiddet ile alakalı Birleşmiş Milletler Kadın Hakları Sözleşmesi hakkında bilgiler veren avukatlar,  kadınlardan haklarını aramalarını istediler.

Panel atölye çalışması ile sonlanırken kadına karşı şiddetin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, maalesef kadına şiddetin, kendilerini çok üzen ve son senelerin en büyük sorunları arasında olduğunu, bu konuda daha radikal çözümlerin uygulanmasının gerektiğine inandıklarını, belediye olarak kadınlara kesinlikle susmamaları ve haklarını aramaları ile alakalı çağrı yaptıklarını ve tüm konularda onların yanında olduklarını ifade etmek istediğini, kadınların bu konuda ayağa kalkması ve gerekli olan direnişi göstermesinin gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202