Karşıyaka’da salgınla mücadele atağı: Dip bucak dezenfeksiyon!

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı ilk günlerden itibaren sıkı önlemler alan ve halk sağlığının korunması için alarm durumuna geçen Karşıyaka Belediyesi, biyosidal ürünlerle ilçeyi dip bucak dezenfekte ediyor.

BELEDİYE 01.04.2020, 10:43 01.04.2020, 10:45
Karşıyaka’da salgınla mücadele atağı: Dip bucak dezenfeksiyon!

27 mahallenin tamamına giren ‘dezenfeksiyon timi’, ortak kullanım alanlarında gerçekleştirdiği çalışmaları aralıksız olarak sürdürüyor.

Tüm aktif kullanım alanlarına ulaşıldı

Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde yürütülen program çerçevesinde; bugüne kadar ilçe genelindeki 203 eczane, 37 adet taksi durağı, tüm sağlık ocakları, tüm pazar yerleri, tüm otobüs ve tramvay durakları, tüm metro istasyonları, yeraltı çöp konteynerlerinin çevreleri ile sağlık riski yaratan cadde, sokak ve konut gibi alanlar, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı biyosidal ürünlerle dezenfekte edildi. Sağlık ocakları ve eczanelerde ikinci tur dezenfeksiyon işlemleri başlatılırken, vatandaşların aktif olarak kullandığı alanları kapsayan çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Cadde ve sokaklar ilaçlı sularla yıkanıyor

Ayrıca, Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de toplum sağlığını korumaya yönelik tedbirler kapsamında temizlik ve hijyen çalışmalarını yoğunlaştırdı. Muhtarların da ilettiği talepler de dikkate alınarak; Alaybey, Örnekköy, İmbatlı, Latife Hanım, Atakent, Şemikler, Cumhuriyet, Bostanlı, Demirköprü, Fikri Altay, Tuna, Donanmacı, Mavişehir, Yalı ve Aksoy gibi mahallelerde özel araçlar ve ilaçlı sularla cadde ve sokak yıkama işlemleri yapıldı. İlçe genelindeki çöp konteynerleri de sırasıyla yıkanıp dezenfekte edilirken, tüm mahalle ve sokaklara girilmesi için yoğun bir program hazırlandığı kaydedildi.

Ekiplerimiz emek ve özveriyle çalışıyor”

Koronavirüs salgınına karşı sergilenen mücadelede dezenfeksiyon ve temizlik işlemlerine büyük önem verdiklerini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Ekiplerimiz özveri, emek ve titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. İlçemizdeki 1735 sokağın tamamını her gün sürekli yıkamak mümkün değil, ancak bir sıra dahilinde bu çalışmaları en hızlı şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Her sokağımıza en kısa sürede ulaşmaya çalışıyoruz. Uzman denetimindeki dezenfekte işlemlerimiz de ihtiyaç olan, ortak kullanımdaki tüm alanlarda devam ediyor. Biz sokaklarımızda gerekli tedbirleri alırken, halkmızdan tek isteğimiz evlerinde kalmaları ve bu sayede hem kendilerini hem sevdiklerini korumaları. Başta 65 yaş üzerindeki yalnız yaşayan büyüklerimiz olmak üzere; vatandaşlarımız sorun ve ihtiyaçları için haftanın 7 günü, 08.30 - 20.30 saatleri arasında 399 40 00 numaralı telefondan belediyemize ulaşabilir” dedi.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202