Karşıyaka’da Kedi Evlerine Koruma

Karşıyaka Belediyesi, ilçe çapındaki parklara koyduğu kedi evlerini hem çevre hem de can dostların sağlığı için ‘korunaklı’ hale getirmeye başladı.

BELEDİYE 12.11.2019, 14:25 12.11.2019, 14:32
Karşıyaka’da Kedi Evlerine Koruma

Uygun parklarda bulunan kedi evlerinin etrafı tel ile çevrilerek üstü kapatılırken, yuvaların anahtarı da hayvan koruma gönüllülerine veriliyor.

Sahipsiz can dostlarının olumsuz hava koşullarından korunması ve barınabilecekleri sağlıklı alanlar oluşturmak amacı ile bugüne dek Değişik noktalara 100’den fazla sabit kedi evi yerleştirmiş olan Karşıyaka Belediyesi, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Kedi evlerinin üstünü ve çevresini kapatıp daha güvenli ve hijyenik hale getirilmesi amaçlanan uygulama, öncelikle Osmanbey Parkı ve Salih Evkuran Parkı’nda uygulandı.

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce parklara konulmuş olan yeni yuvalar, çevrelerine sarılmış olan tel örgü ve çatı kaplamasıyla kapalı alan içine alındı, kapıları da kilitlendi. Her kedi evinin anahtarı, bir yerel hayvan koruma gönüllüsüne bırakıldı. Tel örgülerin altında bırakılmış olan boşlukla kedilerin evlerine rahat bir şekilde girip çıkabilmesi sağlandı. Uygulama ile ilk olarak vatandaşların yuvalara yemek artıklarını bırakmalarının önüne geçilmesi amaçlandı. Çalışmanın ilçe çapında uygun olan tüm parklara yayılacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202