Karşıyaka’da Kadın Erkek Eşitliği Taahhüt Altında

Karşıyaka Belediyesi tarafından, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı sağlayacak çalışmalar yürütülmesi için, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyince hazırlanmış olan ’Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’ imzalandı.

BELEDİYE 31.12.2019, 00:57 02.01.2020, 02:45
Karşıyaka’da Kadın Erkek Eşitliği Taahhüt Altında

Belediye Meclis Salonu’nda bürokratlar, taahhütnameye imza atan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu imza ile eşitlik ilkesinin bütün politikalarda, bütün örgüt yapılanmasında ve bütün uygulamalarda tam olarak dikkate alınacağını resmi olarak taahhüt ettiklerini ifade etti.

CEMR tarafından, yerel yönetimlerin eli ile toplumda kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması amacı ile hazırlanmış olan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı, Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bünyesinde uygulamaya geçirildi.

Taahhütname ile günlük hayatta ve yerel yönetimlerin politikalarında kadın - erkek eşitliğini geliştirmek amacı ile 2 sene içinde ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ meydana getirilecek. Plan çerçevesinde kadınlar için eğitim, istihdam, şiddet, katılım, kentsel hizmetler ve sağlık gibi alanlarda politikalar tespit edilecek ve uygulanacak. Bu planın oluşturulma ve uygulama aşamasında bütün ilgili sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşlar ile etkileşime geçilecek.

Konu ile alakalı konuşan Başkan Tugay, Karşıyaka Belediyesi’nin, değerli kadınlardan yana gösterdiği duruşun, eylemliliğin ve kararlılığın, ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’na attıkları imzayla bir defa daha ortaya koyulduğunu, bu atılan imzanın felsefesinin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yol göstericiliğinde gerçekleştirilmiş olan devrimlerin oluşturduğunu ve üstlendikleri öncü tavrın herkese örnek olmasını dilediğini belirtti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202