Karşıyaka’da, Erol Mütercimler Ağırlandı

Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel bir hale getirilen ve aylık bilim, düşünce, sanat ve kültür dünyasının seçkin isimlerine yer vermiş olduğu “Ayın Konuğu” etkinliğinin Kasım ayı buluşmasında, Dr. Erol Mütercimler misafir edildi.

BELEDİYE 17.11.2019, 12:05
Karşıyaka’da, Erol Mütercimler Ağırlandı

Türkiye’nin son günlerde çok konuştuğu ünlü yazar, araştırmacı ve programcı Dr. Mütercimler, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nden İzmirliler ile buluştu.  Salona akın eden pek çok İzmirli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bilinmeyen ya da pek az bilinen yönlerini anlattı. Ulu Önderin görüşlerini ve düşüncelerini, günümüzden örnekler ile kıyaslayıp anlatan Dr. Mütercimler, Atatürk’e sevgi ve bağlılığın, onun değerlerine sahip çıkmak ile mümkün olacağını ifade etti. Fikirlerimizin rehberinin Atatürk olduğunu ve ne mutlu ki dünyanın görmüş olduğu en seçkin komutan, devrimci ve halk liderinin, Başöğretmenimiz olduğunu belirten Mütercimler, tarihte pek az liderin bu tip bir konuma eriştiğini ve unutulmazlığı yakalayabildiğini dile getirdi.

Haluk Işık tarafından yönetilen etkinlikte, izleyicilerin sorularına da cevaplayan Dr. Mütercimler, Cumhuriyetin yaşayabilmesi için bilhassa kadınlara büyük görevlerin düştüğünü belirterek hiçkimsenin dışlanmadan, ötekileştirilmeden ve savundukları bir yaşam biçimine çevirmeyi unutmadan mücadelede bulunmanın Cumhuriyeti korumanın ilk şartı olduğunu dile getirdi.

Dr. Erol Mütercimler’e yoğun bir programının arasında Karşıyaka’ya geldiği ve kendilerini Mutlu ettiği  için teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay aralık ayında da gazeteci, yazar ve PEN Türkiye Temsilcisi Sayın Zeynep Oral’ı konuk edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202