Karşıyaka’da dayanışma büyüyor!

Pandeminin yarattığı ekonomik ve sosyal sıkıntılara karşı ‘dayanışma ruhu’ ile mücadele eden Karşıyaka Belediyesi, iki aylık süreçte ihtiyaç sahiplerine binlerce erzak paketi ulaştırdı. Ayrıca, 126 bin adetten fazla ekmek ve çeşitli tüketim malzemeleri dağıtıldı.

BELEDİYE 29.05.2020, 11:08
Karşıyaka’da dayanışma büyüyor!

İHTİYAÇLAR KARŞILANDI 

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında; Mart ayından bu yana binlerce aileye ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli yardımlar yapıldı. Belediyeye başvuruda bulunan dar gelirli yurttaşlara, temel gıda maddelerinin yer aldığı erzak paketleri teslim edildi. Ayrıca, ekmek ve sütün yanında kuru üzüm ve kolonya gibi farklı ürünlerin de bulunduğu 11 bin 877 adet paket dağıtıldı. Bu süreçte halka ulaştırılan toplam ekmek sayısı ise 126 bin 356 adede ulaştı. İhtiyaç sahiplerine temin edilen destek malzemeleri arasında; bebek maması, bebek bezi, tüp, sudoku, kitap, hasta bezi, sıcak yemek, kahvaltılık, maske ve eldiven de yer aldı.

DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

Koronavirüsle mücadele sürecinde sosyal yardım çalışmalarına büyük önem verdiklerini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Yarattığı küresel sağlık krizinin yanı sıra, sosyo-ekonomik açıdan da büyük zorluklara yol açan pandemiye karşı tüm gücümüzle vatandaşlarımızın yanındayız. İlk günden bu yana, özellikle maddi zorluk yaşayan yurttaşlarımıza ve 65 yaş üzerinde olan büyüklerimize imkanlarımız ölçüsünde çeşitli yardımlar sağladık. Bu yardımlarda hayırsever yurttaşlarımızın da değerli katkıları var. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. En büyük gücümüz olan dayanışma ruhumuzla, tüm zorlukları aşacağımıza inanıyoruz” dedi.



 

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202