Karşıyaka’da Çöp Toplama Mesailerine Düzenleme

Karşıyaka Belediyesi tarafından evsel atık toplama saatlerinde yeni bir düzenleme yapıldı.

BELEDİYE 05.11.2019, 10:40
Karşıyaka’da Çöp Toplama Mesailerine Düzenleme

Yapılan düzenlemede bölgelerin durumu göz önüne alındı ve ona göre akşam ve gece mesaileri artırıldı. Konteynerların temizlenmesi işlemlerinin de artırılacağı ifade edildi.

Daha temiz ve sağlıklı bir ilçe oluşturulması amacı ile çalışmalarına devam eden Karşıyaka Belediyesi, vatandaşların isteklerini dikkate alıp çöp toplama saatlerini değiştirdi. Çevre ve görüntü kirliliğini azaltılması ile beraber trafikte aksamaların yaşanmaması için yeni uygulamada akşam ve gece mesaileri artırıldı. Daha evvel, 3 vardiya şeklinde yapılmakta olan çalışmaların büyük çoğunluğu 07.00 ila 15.30 saatleri arasında yapılırken yeni düzenlemeyle bu yoğunluk saat 20.30’dan sonraya kaydırıldı.

Bunun yanında ekiplerce konteynerlerin daha hijyenik duruma getirilmesi için hazırlanmış olan program da Kasım ayından itibaren uygulanmaya başlandı. Karşıyaka’da tüm belediye hizmetlerinde olduğu gibi, çöp ve temizlik ile alakalı talepler ve şikayetler için 0530 125 13 55 nolu WhatsApp Hattı’na ulaşabilirsiniz.

Sistemi daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yapılan düzenlemeler ile; sabahları evlerinden çıkan vatandaşların çöp dolu konteynerler ile değil, temiz sokaklarla karşılaşacaklarını, çöp kamyonlarının bundan sonra trafikte aksamalar yapmayacağını, vatandaşlardan da destek beklediklerini, atıkların konteyner dışına bırakılmaması gerektiğini böyle olursa kendilerinin çabalarının  da boşa gideceğini, ve herkesten daha çok hassasiyet beklediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202