Karşıyaka’da Balkan Kültürü Yaşatıldı

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve Balkan Dernekleri ortaklığıyla Balkan kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere taşıma amacı ile yapılan “1. Balkan Kültür Günleri Şenliği” yoğun katılım ile yapıldı.

BELEDİYE 18.11.2019, 12:13 25.11.2019, 10:02
Karşıyaka’da Balkan Kültürü Yaşatıldı

Müzik ve danslarından yöresel yemeklerine kadar her yönü ile Balkan kültürünün tanıtımının yapıldığı organizasyon, İzmir ilinin 4 bir tarafından yüzlerce ziyaretçiyi misafir etti.

Karşıyaka ve Nergiz İZBAN istasyonlarının arasındaki alanda; Karşıyaka Belediye Bandosu’nun çaldığı İstiklal Marşı ve Şair Recep Şikar’ın okuduğu şiirler ile açılan şenlik, 2 gün süresince aynı coşku ile sürdü. Balkan Derneklerince el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmiş olduğu börek ve tatlı gibi yöresel lezzetlerin sunulduğu stantlar ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Halk oyunları gösterileri ve mini konserlerle renklenmiş olan organizasyonun finali tüm dernek başkanlarının misafirler ile beraber halay çekerek birlik ve beraberlik tablosu çizmesi ile yapıldı.

Burada konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay bu önemli organizasyona emek vermiş olan herkese  çok teşekkür ettiğini, Balkan kültürünün, bizim kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olduğunu, bu kültürün zenginliklerinin ve güzelliklerinin vatandaşlara daha yakından tanıtılması için düzenledikleri şenliği geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202