Karşıyaka’da Ata’dan Ana’ya Koştular

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Senesinde Geleneksel Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’yle andı.

BELEDİYE 10.11.2019, 14:20
Karşıyaka’da Ata’dan Ana’ya Koştular

Anayasa Meydanı’yla Zübeyde Hanım Anıt Kabri arasında yapılmış olan koşuya çocuğu, genci ve yaşlısı ile 2 binin üzerinde Atatürk sevdalısı katılımda bulundu.

Ulu Önder Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının olduğu Karşıyaka, bu sene 26. Defa ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’nun ev sahibi oldu. Karşıyaka Belediyesince, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin katkıları ile 10 Kasım sabahı yapılan etkinlik, Atatürk sevdalılarının büyük ilgisini çekti. Koşuya İzmir ve değişik şehirlerden 10 ile 82 yaş arası 2 bin 162 kişi katılımda bulunurken, aile kategorisinde 54 çift ‘anne-baba ve çocuk’ olarak yer aldılar.

Anayasa Meydanı’nda Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın önünden başlamış olan koşudan önce İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşu yapıldı. Sahilden Girne Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nı takip etmiş olan katılımcılar, 4 km’lik parkurun sonunda Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na ulaştılar. Renkli görüntülerin yaşandığı koşuda bilhassa çocuklarıyla beraber koşan aileler ve engelli katılımcılar takdir topladılar. Koşunun ödül törenine Belediye Başkan Vekili Birgül Sural Üner katıldı.

Yorumlar (0)
24°
parçalı bulutlu
banner202