Karşıyaka Tek Ses Tek Yürek

Karşıyaka Belediyesi’nce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan Fener Alayına, Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki buluşmayla başlandı.

BELEDİYE 29.10.2019, 10:22
Karşıyaka Tek Ses Tek Yürek

Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sunmuş olduğu gösteriden sonra tüm yaşlardan binlerce Cumhuriyet sevdalısının katılımı ile Çarşı içinden İskele’ye doğru yüründü. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay’ın da bulunduğu kortejin önünde, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı.

Cumhuriyet Bayramı’nı Karşıyaka’da tek ses ve tek yürek olarak kutlandı. Karşıyakalılar; yürüyüş esnasında hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı okudular ve Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet kazanımlarına sonuna dek bağlı kalacaklarını ifade ettiler. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun eşliğinde yürüyen kalabalığa, civardaki apartmanlar ve iş yerlerinde bulunan vatandaşlar da alkışlar ile destek verdiler.

Yürüyüşün ardından kutlama programı, Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’ndeki KODA - 3 Tenor Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’yle sürdü. Konserde 10. Yıl ve İzmir Marşları söylenirken duygu dolu anlar yaşandı.

Konserden sonra konuşan Başkan Tugay iyi ki bu topraklarda doğduğunu ve iyi ki Karşıyakalı olduğunu, 96 sene evvel dünyanın en onurlu halk direnişinden sonra yine o halkın meclisinde alınmış olan bir karar ile yepyeni bir ülkenin doğuşunun yeryüzüne duyurulduğunu,  onun da bizim halkımız olduğunu, o meclisin bizim meclisimiz olduğunu, bu büyük eseri meydana getiren ve yaşaması için ömürlerini hediye eden atalarımızı, şehitlerimizi, yaşamın tüm alanında değer kazandırmış olanları, Büyük Önder ve Başöğretmen  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz kişiliği ile anıyor, açmış oldukları yolda yürüyeceklerine bir kere daha söz verdiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202