Karşıyaka Kent A.Ş.’dan Doğa Dostu Uygulama

Devam ettirilebilir bir dünya için çevreci yeni bir uygulama daha yapan Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş.’ya ait olan restoranlarda pet şişe yerine “cam şişe” kullanmaya karar verdi.

BELEDİYE 21.10.2019, 13:20
Karşıyaka Kent A.Ş.’dan Doğa Dostu Uygulama

Günlük hayatta plastik tüketimini azaltmaya katkıda bulunan ve farkındalık meydana getirmeyi amaçlayan uygulamaya, kısa bir zamanda başlanacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın isteği ile başlatılmış olan çalışmalara, evvela Denizkent Balık Restoran, Kent Balık Restoran, Kent Konsept Mutfak ve Park Balık’da başlanacak. Bu tesislerde masalara konan 1.5 litrelik pet su şişelerinin yerine cam şişeler konacak. Kısmi olarak başlayan düzenleme, birkaç gün içinde tamıyla uygulamaya alınacak.

Uygulama hakkında konuşan Başkan Cemil Tugay, doğada kaybolması çok uzun seneler süren, tüm ekosistemimiz için büyük tehlike meydana getiren plastiğe karşı verilmiş olan mücadelede, Karşıyaka Belediyesi olarak kendilerinin de olduğunu, restoranlarda başlattıkları uygulamayla hem pet şişe tüketiminin önemli ölçüde azaltılacağını hem de toplumsal bilincin yükseltilmesine destek olunacağını, vatandaşların da destekleri ile gittikçe yayılacak ve örnek alınacak bir uygulamanın başlatıldığını dile getirdi.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202