Karşıyaka'da 'Şiddetsiz İletişim Paneli Düzenlendi

Karşıyaka Belediyesi, toplumsal hayata yayılan ‘şiddet’e karşı bilinçlendirme çalışmalarını sürdürmek adına ‘Şiddetsiz İletişim Paneli’ne ev sahipliği yaptı.

BELEDİYE 26.09.2019, 17:20 26.09.2019, 17:27
Karşıyaka'da 'Şiddetsiz İletişim Paneli Düzenlendi

Karşıyaka Belediyesi ile Karşıyaka İş Kadınları Derneği (KAR-İŞKAD), Karşıyaka Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD), Ka Akademi tarafından birlikte düzenlenen panel, Çarşı Kültür Merkezi’nde yoğun bir ilgiyle gerçekleşti.

Oğuz Erbatu’nun yönettiği panelde; konuşmacı olarak Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Geçmiş Dönem Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş ve Avukat Funda Karaltı yer aldı. Öte yandan, KAR-İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Geneş tarafından da atölye çalışması düzenlendi.

En Önemli Yol: Öfke Kontrolü

Şiddet olaylarının giderek arttığı günümüzde cinayete varan felaketler yaşandığına dikkat çekmek Atlasbet isteyen uzmanlar, bunları durdurmanın en önemli yolunun ‘öfke kontrolü’ olduğunu belirtti. Bu kapsamda katılımcılar ile suçluluk, öfke, depresyon ve utanca götüren düşünce kalıplarından kurtulma yolları ve çatışmasız iletişim yöntemleri paylaşıldı.

“Daha Nicelerine ‘Dur’ Dememiz Gerek”

Tüm panelistlere ve katılımcılara Karşıyaka Belediyesi adına teşekkür eder Oğuz Erbatu, “Günümüzde ne yazık ki hayatın her alanında şiddet olayları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Kocanın eşine, ebeveynin çocuğuna, öğretmenin öğrencisine, amirin memura uyguladığı şiddete ve daha nicelerine ‘dur’ dememiz gerek. Bu anlayış ile, şiddetle toplumsal mücadeleye katkı sağlamak adına gerçekleştirdiğimiz panele katkı sağlayan ve katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202