Karşıyaka'da İklim Değişikliğine Dikkat Çekildi

24 Ekim Uluslararası İklim Eylem Günü kapsamında Karşıyaka Belediyesi ve Mavişehir Rotary Derneği tarafından “clean up” çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

Karşıyaka'da İklim Değişikliğine Dikkat Çekildi

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Mavişehir Rotary Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, 70 Hollandalı ve 70 Türk öğrenci iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla çöp topladı. Clean up adıyla gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca iklim değişikliği ile mücadelenin küresel bir sorun olduğu vurgulandı.

Avrupa Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Mavişehir Sahilin’nde bir araya gelen 15-19 yaş arası 70 Hollandalı ve 70 Türk öğrenci, sahil şeridi boyunca çöp toplayarak iklim değişikliğine dikkat çekti. Etkinliğe Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Helene Rekkers, Kültür Müşaviri Eray Ergeç, İzmir Hollanda Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Fatih Akçiçek katıldı. Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Akçiçek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Şuna inanıyoruz ki tıpkı çevre sorunlarının mahalli kalmadığı gibi, tabiat ana için yapılan hiçbir şey de mahalli kalmıyor. Bugün Hollanda'dan gelen konuklarımızın bu etkinliğe dahil olmaları bu yüzden bizim için çok önemli. Bugün yaşadığımız yerleri nasıl korumamız gerektiği konusunda bir mesaj vereceğiz ve belediyelerimizle birlikte neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Tabiat ana için hepimiz güçlerimizi birleştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, “Bir plastik cerrah iken, mesleği bırakıp belediye başkanı olmamın en önemli nedeni iklim ve çevre ile ilgili yaşadığımız sorundur. Görmüş olduğunuz deniz, bundan 10 yıl önce daha aşağı seviyedeydi, şu anda daha yüksek. Mavişehir villaları denizin biraz daha yükselmesi halinde sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Ben 53 yaşındayım, ancak sizler gençsiniz ve dünyada çok daha uzun süre yaşayacaksınız. İyi bir meslek sahibi olmak istiyorsunuz, iyi okullarda okuyorsunuz, çok para kazanmak istiyorsunuz, dünyanın güzel yerlerinde tatil yapmak istiyorsunuz, ama plastiksiz bir deniz bulabilecek misiniz bilmiyorum. Temiz bir hava, içecek temiz bir su bulabilecek misiniz, bilmiyorum. İnsanlar birer çöp üretme makinesi gibi çalışıyor. Ürettiğimiz çöplerin nereye gittiğini kimse düşünmüyor. Biz burada sadece görüntüyü kirletmekten bahsetmiyoruz, dünyayı yok etmekten bahsediyoruz. Bu bütün insanları tehdit eden bir sorun” diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202