Karşıyaka'da Coşkulu Roman Şenliği

Karşıyaka Belediyesi, Roman kültürünü tanıtmak ve kültürün zenginliğini paylaşmak için Örnekköy Pazar Yeri’nde etkinlik gerçekleştirdi.

BELEDİYE 28.09.2019, 12:20
Karşıyaka'da Coşkulu Roman Şenliği

Karşıyaka Belediyesi’nin Örnekköy Pazar Yeri’nde Roman halkı için gerçekleştirdiği etkinlik büyük bir coşkuya sahne oldu. Etkinlik sayesinde; dans gösteriler, el emepi stantları ve konserlerle kentte Roman havaları esti.

Belediye ve Örnekköy Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği’nin iş birliği ile gerçekleştirdiği organizasyona Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi, Milletvekilleri Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç, Özcan Purçu; meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve Karşıyakalılar katıldı. Özel olarak hazırlanan alanda ilk olarak Roman Ateşi Dans Grubu sahne aldı. Romanların tanına yerel müzik grupları Grup 35 ve Bergama Tayfa da konserleri ile şenlik coşkusunun artmasına sebep oldular. Tüm gece hep beraber oyunlar oynandı, şarkılar söylendi ve renkli gösteriler ile eğlenceli anlar yaşandı.

Karşılıklı Teşekkür Mesajları

Roman halkı tarafından açılan stantlarda; çiçek süslemeciliği, hasırcılık, kalaycılık ve sepetçilik gibi geleneksel meslekler tanıtıldı. El emeği olan ürünler satışa sunuldu. Bölge esnaflarının tezgahları ve yiyecek stantları da katılımcılara hizmet verdi. Şenliğe katılarak unutulmaz bir gece yaşayan halk, Başkan Tugay’a teşekkürlerini ileterek, bu organizyonun geleneksel hale gelmesini istediklerini belirttiler.

Başkan Tugay ise katılımcılara teşekkür ederek, “Benim burada ilk hatıram Vekilim Özcan Purçu’nın ilk seçildiği döneme aittir. Partimin burada düzenlediği bir gecede ilk defa sizleri tanıdım ve seyrettim. O geceyi hiçbir zaman unutmayacağım. Bu kadar mı güzel olur insanlar, bu kadar mı sıcak kanlı… Bunu çok az yerde görebiliyoruz. Gecenin organizasyon fikrini ortaya atan benim. Ama geceyi hazırlayan benim ekibim ve çok sevdiğim üyemiz Cemil Yüm. Herkese çok teşekkür ederim. Gelecek Deneme Bonusu süreçte de birbirimizi daha yakından tanıyacağız. Ben 5 sene boyunca sizin hizmetinizdeyiz. Diliyorum daha nice güzel şeyleri birlikte gerçekleştiririz” dedi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202