Karşıyaka Çarşı İçin İmzalar Atıldı

Karşıyaka Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında Karşıyaka Çarşı yenileme çalışmaları için iş birliğine imza atıldı.

BELEDİYE 22.11.2019, 14:55
Karşıyaka Çarşı İçin İmzalar Atıldı

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Karşıyaka Çarşı’nın revizyon çalışmaları için yapılacak akademik katkı için proje protokolüne imza attı. Başkan Tugay, protokolü hızlı bir şekilde uygulamaya geçireceklerini ve çarşıyı bilimin ışığı ile yenileyecekleri belirtti.

Projenin DEÜ Mimarlık Fakültesi’nde görev yapan 5 akademisyenin liderliğinde yürütüleceği, çarşı bölgesindeki işlevsel ve mekânsal dinamiklerin ortaya çıkarılacağı, alanın gelişimi ile alakalı çalışmalara kaynak olması planlanan araştırma, analiz, sentez ve temel gelişme stratejilerinin oluşturulması amaçlanacak.

Karşıyaka Çarşı’yı seneler boyunca sorunsuz biçimde yaşanacak bir bölge durumuna getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’nın kalbi ve vitrini konumunda olan Çarşı bölgesinin, Karşıyaka markasına yakışır hale getirilmek istendiğini, Üniversitenin kendilerine çok değerli katkılar sağlayacağına inandıklarını, en kısa zamanda protokolü uygulamaya geçireceklerini, senelerdir devam eden problemlere  bilimin ışığında kökten çözüm sağlayacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202