Karşıyaka Belediyesi 2 Dalda Edebiyat Yarışması Yapıyor

Türk Edebiyatı’na katkıda bulunmak ve usta sanatçıların ismini yaşatmak için yapılan ‘Karşıyaka Belediyesi Geleneksel Homeros Edebiyat Ödülleri’nde başvuru süreci başladı.

BELEDİYE 04.11.2019, 16:22
Karşıyaka Belediyesi 2 Dalda Edebiyat Yarışması Yapıyor

Yarışma bu defa, “Tarık Dursun K. Hikâye Ödülü” ve “Bir Şiiri İnceleme Ödülü” isimleri altında, 2 farklı dalda yapılacak.

Karşıyaka ilçesinde yaşayan ve üreten usta yazar Tarık Dursun K. Namına verilecek Hikâye Ödülü’ne, dileyen tüm yazarlar, kaleme almış olduğu özgün bir hikâyeyle başvuru yapabilecekler. Yarışmada Seçici Kurul Gönül Çatalcalı, Veysel Çolak, Muzaffer Kale, Ayşem Kalyoncu, Fergun Özelli ve Hüseyin Yurttaş’tan meydana geliyor. Yarışmanın son başvuru tarihi 28 Şubat 2020. Ödül töreniyse 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Şiir sanatı ile alakalı düşünce ve çalışmalar üretilmesini teşvik etmek için Bir Şiiri İnceleme Ödülü’ne de 10 Ocak 2020’ye kadar başvurulabilecek. Yarışma kapsamında incelemelerin, 1923 senesi sonrasında yazılmış Türk şiirleri arasından seçilecek bir eser üzerine yapılacağı belirtildi. Yarışma ödül töreniyse Dünya Şiir Günü olan 21 Mart tarihinde yapılacak.

Ödüller ile alakalı ayrıntılı bilgi için 0232 3994086 nolu telefondan Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne ulaşılabilirsiniz.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202