Karakayalı'dan Eleştirilere Yanıt

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Metin Yaşar'ın eleştirilerine yanıt verdi.

Karakayalı'dan Eleştirilere Yanıt

Kemalpaşa Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Metin Yaşar'ın açıklamalarını sert bir dille yanıt veren Başkan Karakayalı, "Bizim 31 Mart seçimlerinden sonra stratejik planımızın içinde olan asbestli boruların halk sağlığı için tehlike arz ettiğini kamuoyuna biz duyurmuştuk. Bunu bizden öğrenenler şimdi bize bu konu da saldırmaları Kemalpaşa ile ne kadar ilgili olduklarının kanıtı. AK Partili Başkan Arif Uğurlu zamanında da var olan asbestli boruların şimdi gündeme gelmesi ve halk sağlığını düşündüklerini dile getirmeleri tamamen tutarsızlık. Uzun yıllardır var olan ve halk sağlığını hiçe sayanlar Bağyurdu, Yukarı Kızılca, Ulucak’ta halkını kendi zamanlarında neden düşünmediler. Biz vatandaşımızın sağlığını onlardan çok düşünüyoruz" dedi.

Metin Yaşar’ın 5000 işçi alımının mantıklı olmadığına dair yaptığı açıklamalara da yanıt veren Karakayalı, yaptığı açıklamada, “31 Mart seçimlerinden sonra göreve başlayalı 7 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen şuanda 1 bin işçiyi işe yerleştirdik. Daha önümüzde 4 buçuk yıl var bu sürede vaat ettiklerimizi tek tek yerine getirip vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz her zaman verdiğimiz sözleri yerine getirdik, getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

"Meclis Kayıtları Üzerinde Oynama Yapılamaz"

Meclis toplantılarında yaşanan tartışmaların boş ve anlamsız olduğunu ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bir siyasetçi olarak en başta bilmesi gerekeni bilmeyen bir meclis üyesi var karşımızda. Meclis toplantılarının kayıtları üzerinde oynama yapılamaz. sahabet giriş 'Bölük pörçük montaj yapıyorlar' demek saçmalıktır. Bu kayıtların üzerinde herhangi bir oynama yapılamaz, olduğu gibi bire bir yayınlanmalıdır" açıklamasını yaptı.

Polemiklere verdiği cevapların yanı sıra, Kemalpaşa’ya üniversite yapılmasının önemini vurgulayan ve bunun için çaba harcadığını belirten Karakayalı, “Kemalpaşa'ya üniversitenin gelmesi hem vatandaşımızın ekonomik olarak ileriye gitmesine hem de ilçemizin tanınmasına faydalı olacaktı. Ancak Meclise getirdiğimiz teklif AK Partili meclis üyelerinin olaya siyaset katmaları Ulucak’taki eski belediye binasının tahsisini engelleyerek bu öğretim yılında üniversite açılmasını engelleyip sonra da rektöre gidip bu açıklamayı yapmayı nasıl izah edeceksiniz. “ Taşra kurnazlığı” deyimi bu tür durumlar için söylenmiş demek ki şimdi Kemalpaşa'yı düşünmeyen kalkınmasını istemeyen AK Partililer bizi eleştiriyorlar. Ama her seferinde bizi baltalayanlar onlar" dedi.

Yorumlar (0)
11°
açık
banner202