Karaburun’da Rengarenk Bir Festival

Karaburun Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa yaptıkları  “12. Batı Köyleri Mandalina Şenliği”, rengarenk görüntülere sahne oldu.

BELEDİYE 17.11.2019, 12:52 25.11.2019, 10:04
Karaburun’da Rengarenk Bir Festival

İlçede narenciye üretiminin yoğun biçimde yapıldığı Küçükbahçe Köyü’nde 16 Kasım Cumartesi günü kortej ile başlamış olan şenlikte; Küçükbahçe, Parlak ve Salman Köyleri’nin doyumsuz ürünleri ziyaretçiler ile bir araya geldi.

Karaburun’a layık bir şenlik yaptıklarını ifade eden İlkay Girgin Erdoğan, yarımadanın saklı cennetlerinden olan batı köylerinin kalkınmasında, bu gibi festivallerin mühim bir işlev yüklendiğini dile getirdi. Mandalina üretimindeki yoğun emek isteyen zahmetli süreçlerin tamamlanarak, ürünlerin sofralara ulaştırıldığını belirten Erdoğan, yerel yönetimler olarak ürünlerin daha fazla katma değer oluşturması amacı ile işleme tesisi kurma çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Şenlik çerçevesinde yerel üreticinin bilgilendirilmesi ve mandalinanın kullanım çeşitliliğinin yaygınlaştırılması amacı ile birbirinden ilginç atölye çalışmaları yapıldı ve ziyaretçiler çok keyifli anlar yaşadılar.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202