Karaburun Cumhuriyetine Sahip Çıktı

Cumhuriyet’in 96. kuruluş yıl dönümü Karaburun ilçesinde büyük bir coşku ile kutlandı.

BELEDİYE 30.10.2019, 10:45
Karaburun Cumhuriyetine Sahip Çıktı

28 Ekim’de Cumhuriyet Yürüyüşü ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, dün yapılan resmi kutlama programıyla sürdü.

Gün boyunca devam eden etkinliklerden sonra kutlamalar, akşam binlerce vatandaşın katılım gösterdiği kortej ve fener alayıyla sona erdi.

Karaburun ve Mordoğan’da saat 19.00’da yapılan kortej yürüyüşüne katılmış olan Karaburun halkı, ellerinde Türk bayraklarıyla ve meşaleler ile marşlar eşliğinde yürüyüp Cumhuriyet coşkusuna eşlik ettiler.

Binlerce Karaburun vatandaşının katıldığı fener alayının coşkusu, Karaburun ve Mordoğan İskelesi boyunca korteje katılanlar ile dev bir hale büründü. Dev bir Türk Bayrağı’nın en önde ellerde taşındığı kortej coşkulu anlara sahne oldu.

Fener alayına katılımda bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Atatürk’ün “En Büyük Eserim” şeklinde tanımladığı Cumhuriyetimizin 96. Senesinde Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve sonsuz minnet ile andığını, Türk Milletinin Cumhuriyetin getirdiği devrime, Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmaya, Cumhuriyetin coşkusunu beraberce yaşamaya devam edeceğini ve Cumhuriyetin ilelebet payidar kalacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202