Karaburun Belediyesi Üreticiyi Destekliyor

Karaburun Belediyesi’ne ait olan Keçi Peyniri Mandırası, ilçeye  özgü peynirlerin marka hâline getirilmesi için harekete geçti.

BELEDİYE 05.11.2019, 09:53
Karaburun Belediyesi Üreticiyi Destekliyor

Üreticiye keçi sütü için litresini 3TL’den alan Belediye, piyasa yapıcısı konumunda yerel kalkınmanın güzel bir örneğini sergilemekte.

Karaburun Belediyesi, ilçede yapılan kıl keçisi yetiştiriciliğinin fazlalaştırılması ve bölgeye daha çok katma değer katması için kurduğu Keçi Peyniri Mandırası’nın üretim kapasitesini yükseltiyor. Mandırada üretilmiş olan yarımadaya özgü taze ve salamura sepet keçi peyniri ile beraber beyaz peynir ve lor peynirinin de marka hâline getirilmesi için çalışmalar hızlandı.

Keçi peynirlerinin Karaburun Merkez, Mordoğan ve Eğlenhoca satış yerleriyle daha çok vatandaşa erişmesini sağladıklarını ifade eden Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan,  İzmir ilinde de en kısa zamanda satış yeri açmayı planladıklarını ifade etti.

Üreticilerden sütlerinin, piyasadaki fiyatın üstünde satın alındığını ifade eden Erdoğan, bu sütlerin, belediye mandırasında işlenerek ürün haline getirildiğini söyledi.

Erdoğan, tespit ettiklerini alım fiyatının ilçede bir piyasa yapıcısı işlevi gördüğünü, Belediye Mandırasının ilçeye has olan ve kaybolmaya yüz tutmuş olan keçi peyniri çeşitlerinin hijyenik şartlarda üretilmesi, paketlenmesi ve pazarlanmasını sağladığını, Laktoz oranıyla ve yüksek proteinli olması bakımlarından anne sütüne en yakın besin ögeleri barındıran keçi sütünün, başta çocuklara olmak üzere tüm vatandaşlara sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202