Karabağlar'dan Gelecek Hazırlığı

Karabağlar Belediye meclisinde Belediye’nin dört yıllık stratejik planı, oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYE 09.10.2019, 10:58 09.10.2019, 11:13
Karabağlar'dan Gelecek Hazırlığı

2020-2024 yılları arasındaki stratejik plan, Karabağlar Belediyesi Meclisi tarafından kabul edildi. Planlamayı tamamlayan ilçeler arasında baş sırada Betasus geldiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Dönüşümünü, yenilenmesini ve gelişimini sağlamış, modern bir ilçe yaratmak hedefimiz” diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi binasında Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleşen Ekim ayı 2’nci oturumunda, meclis üyeleri belediyece düzenlenen ve 2020-2024 yıllarını içeren stratejik plan hakkındaki öneri ve görüşlerini başkana sundular.

Başkan Muhittin Selvitopu, ilçenin çarpık kentleşmeden dolayı olan sorunlarını çözüme kavuşturmak adına geçen 5 yıllık dönemi çok iyi değerlendirdiklerini, Karabağlar’ın planlanması çalışmalarında da büyük ilerleme sağladıklarını aktardı. Karabağlar’ın İzmir’in gelişme potansiyeli oldukça yüksek ilçeleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “İmar ve stratejik planlar sayesinde bu potansiyelin önünü açabilirsek, ilçemizin gelişmesine oldukça önemli katkılar sağlamış oluruz. Şu anki inşaat sektörü krizinin sona ermesi ile beraber Karabağlar’ın gelişimi sağlanacak. Meydanlar, kültür merkezleri, spor alanları ve kültür merkezleri ile modern bir kent yaratmak bizim hedefimiz. Bu yüzden çaba gösteriyoruz” dedi.

Her Şey Halkın Bilgisine Sunulacak

‘Dijital arşiv’ projesini de bu dönemde yaşama geçireceklerini belirten Selvitopu, “Dijital arşivle pek çok hizmetin daha farklı verileceğini beraber izleyeceğiz. Dört yıllık süreçte mali ve imar hizmetlerinin arşivini dijital ortama aktaracağız. Halkımızın bilgisine nerede gayrimenkulümüz, binamız var, belediyede kaç personel çalışıyor, nerede ne yapılıyor hepsini şeffaf olarak sunacağız” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler yaptıklarını söyleyen Selvitopu, trafik sorunları için özellikle çalıştıklarını belirtti.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202