Karabağlar’da Tek Sorun Bütçe

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Radyo Trafik İzmir’de “Başkanlar Trafikte” programının konuğuydu.

BELEDİYE 20.11.2019, 09:48
Karabağlar’da Tek Sorun Bütçe

İlçe çapında ulaşım problemi olduğunu belirten Selvitopu, 4 yeni aks ile trafikte rahatlama olacağını ama bütçede sorunun olduğunu belirterek belediyenin yaşamış olduğu gelir sıkıntısına dikkat çekti.

Karabağlar’ın çarpık kentleşmenin yoğun olduğu bir ilçe olduğunu, ve bunun meydana getirdi. Sorunların olduğunu belirten Selvitopu, siyasine yapı gözetmeksizin yapılacak şeyin çarpık kentleşmenin düzeltilmesi olduğunu, kentlerin geleceğe taşınması gerektiğini, Karabağlar'da devam eden bir kentsel dönüşüm projesinin olduğunu temel amacın modern bir ilçe meydana getirmek olduğunu bununda alt yapısının oluşturulduğunu, planların hayata geçirilerek yol alınacağını belirtti.

Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın iç yapısının ulaşım sorunu ile uğraştığını, kendilerinin tespit ettikleri 4 aks olduğunu, bunların da açılması gerektiğini, 24,5 metre genişliğinde yeni bir yolun bu işi çözeceğini, kamulaştırılmaların tamamlandığını ve projenin yüzde 80'inin bittiğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce programa alınmış olan ve yakın bir gelecekte proje ihalesinin yapılacağı metro projesinin de öneminden de bahseden Başkan Selvitopu, metro bittiğinde Karabağlar'da ulaşım sorununun kalmayacağını,  o zaman dönüşümün de daha çabuk sağlanabileceğini, Karabağlar’ın geleceği ile alakalı çok umutlu olduklarını söyledi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202