Karabağlar’da Meclis Üyelerinin Sorunları Konuşuldu

Karabağlar Belediye Meclisi Kasım ayı toplantı Başkan Muhittin Selvitopu’nun başkanlığında yapıldı.

BELEDİYE 02.11.2019, 14:30
Karabağlar’da Meclis Üyelerinin Sorunları Konuşuldu

CHP Karabağlar Meclis Üyesi Sait Karaaslan, Yerel yönetimin milletvekilleri sayılan meclis üyelerinin seçilmiş olmanın gerektirdiği hak ve hukuka yeteri kadar erişemediğini ifade etti.

Karaaslan, meclis üyelerinin demokratik işleyiş içerisinde yer aldığını ve topluma hizmet ettiklerini dile getirdi.

Karaaslan, meclis üyelerinin seçim ile gelmelerine rağmen toplantılarda almış oldukları huzur hakkının dışında yasal olarak hiçbir ödenek almadıklarını dile getirdi. Ama ülkede seçim ile gelen muhtarların maaş alabildiğini belirten Karaaslan Meclis üyelerinin huzur hakkı almak yerine düzenli maaş almalarının seçilmiş olmanın gereği olduğunu, içlerinde bir emekli maaşından başlayarak çok güzel bir iş sahibi olup da meclis çalışmalarına rahat bir şekilde katılabilen arkadaşların olduğunu fakat herkesin bu olanaklara sahip olmayabildiğini, seçilmiş olmanın bazı hak kazanımları gerektiriyorsa, bundan meclis üyelerinin de faydalanması gerektiğini ifade etti.

Karaaslan, meclis üyelerinin yurtdışı seyahatleri için de kolaylık getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bireysel olarak silahlanmaya karşı olduğunu belirten Karaaslan, mevcut kanunlarda böyle bir hakkın olduğunu ve meclis üyelerinin de bu hakkı kullanmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Karaaslan, ilçe meclis üyelerinin büyükşehir hizmetinde olan otoparklardan da sınırlı bir biçimde yararlanabildiklerini ifade etti ve ilçe meclis üyelerinin de en az büyükşehir meclis üyeleri gibi araçlarını rahat bir şekilde park edebilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)
24°
açık
banner202