Karabağlar'da Minikler Diş Sağlığı Eğitimi Aldı

Karabağlar Belediyesince 2017 senesinden beri yapılan “Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” projesi aralıksız devam ediyor.

BELEDİYE 14.11.2019, 14:52 14.11.2019, 14:56
Karabağlar'da Minikler Diş Sağlığı Eğitimi Aldı

Uzundere Mahallesi Sabiha Yorgancı İlkokulu’nda yapılan projenin ilk bölümünde ana sınıfı öğrencileri diş sağlığı eğitimini aldılar.

Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Emire Çalışır’ın vermiş olduğu diş sağlığı eğitimine minik öğrenciler ile beraber aileleri de katılımda bulundu.

Diş sağlığının önemi ve daha sağlıklı dişler için çocukların nelere dikkat etmeleri ile alakalı konulardan bahseden Emire Çalışır, çocukların sağlıklı dişlere sahip olmaları isteniyorsa 6 ayda bir diş doktoruna gidip diş kontrolünün yaptırılması gerektiğini ifade etti.

Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller Projesi’nin ilk bölümünde sağlık çalışanlarınca öğrencilere, doğru fırçalama yöntemleri uygulamalı bir şekilde gösterildi. Etkinlik bitiminde minik öğrencilere diş fırçalama takvimleri, yapbozlar, çıkartmalar, doğru diş fırçalama broşürleri, diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. Projenin 2. Bölümünün ise 2 ay sonra gerçekleştirileceği belirtildi.

Fırçalama takvimleri kontrol edilecek olan öğrencilere katılım sertifikaları sunulacak.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202