Karabağlar'da Ağustos ayı meclisi

Karabağlar Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi.

BELEDİYE 06.08.2020, 17:46 Ecem Atabay
Karabağlar'da Ağustos ayı meclisi

‘Yeter ki önümüz açılsın!’

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede 2 bin hektarın planlamasını yapan yerel yönetimin, 540 hektarlık riskli alanı da rahatlıkla planlayabileceğini vurgulayarak, “Bunun için kapasitemiz ve bilgi birikimimiz var. Yeter ki önümüz açılsın” dedi.

Karabağlar Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısı, ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğur’un da katıldığı toplantının ana gündemini, İstanbul Sözleşmesi ve ilçedeki planlama alanları oluşturdu.

Kamuoyunda yoğun olarak tartışılan İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Maddeleri tartışılabilir ancak böyle bir sözleşme insanlık adına gereklidir. Ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin ne boyutta olduğunu hepimiz biliyoruz. Kadına yönelik şiddeti şiddetle kınıyor, lanetliyoruz” dedi.

Aşık Veysel ve Osman Aksüner mahallelerindeki 110 hektarlık alanla ilgili hazırladıkları planlara 1 yıldan uzun süredir bakanlık onayı beklediklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Geçen haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda konuyla ilgili bir görüşme daha gerçekleştirdik. Bizden siluetle ilgili yeni bir çalışma istendi. Onu da bu hafta içinde tamamlayıp bakanlığa sunacağız. Biz artık burada pürüz kalmasın istiyoruz. Kamuoyunda yanlış bir algı var. Bu görüşme için kimse aracılık etmemiştir. Sadece milletvekilimiz Necip Nasır yardımcı olmuştur. Ona da buradan teşekkür ederiz” diye konuştu.

Engellere rağmen…

Gerek Uzundere Gençlik Merkezi gerekse Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda önlerine engeller çıkarılmasına karşın çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Karabağlar’a spor tesisi kazandırmak için uğraşıyoruz. Uzundere Gençlik Merkezi projemiz geciktiyse nedeni belli. 2 yıl mülkiyet devirleri yapılmadı. Bunların hepsi belgeli. Şimdi pürüzler giderildi ve ihaleye çıkma aşamasına geldik. Kentsel dönüşümle ilgili de söyleyeceğim çok şey var. 2010 yılında 48 hektarlık Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi için başvurduk. Bakanlar Kurulu’nda 2 yıl neden bekletildi? 2 yıl sonra çıkan kanunla 540 hektarlık riskli alan içine alındı. Bu konunun çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Engel olunmasaydı Cennetçeşme Projesi çoktan bitmişti. Kimin engel olduğunu belgeleriyle ortaya koyarız. Ancak şu var. Bu düşünceyle iş yapmaya çalışırsak ileriye gidemeyiz. Amacımız sıkıntılara çözüm üretmek. 2 bin hektarı planlayan bu meclis, 540 hektarı mı yapamayacak? Kapasitemiz, bilgi birikimimiz var. Yeter ki yasal düzenlemelerle önümüz açılsın. Bakanlık da istediği zaman denetler. Bu konuda hiçbir endişemiz yok.”

Başkan Selvitopu toplantıda, Tahsin Yazıcı, Nasrettin Hoca, Kibar, Mobilyacılar Eğitim Merkezi gibi devam projelerle ilgili de meclis üyelerini bilgilendirdi.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202