Karabağlar Belediyesi’nden berber esnafına destek

İşyerleri kapatıldığı için mağdur duruma düşen 240 kişiye gıda kolisi ulaştırıldı.

BELEDİYE 06.05.2020, 13:59
Karabağlar Belediyesi’nden berber esnafına destek

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı önlem ve mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bu süreçte mağdur duruma düşen kesimleri de unutmadı. Haftalardır ihtiyaç sahibi binlerce aileye gıda ve hijyen kolisi ulaştıran Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında işyerleri kapatıldığı için zor günler geçiren ilçedeki berberlerin de yanında oldu. Bu kapsamda, İzmir Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’yla yapılan görüşmeler sonucu belirlenen ilçedeki 240 berbere, gıda kolisi dağıtıldı.

Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda berberlerin 11 Mayıs’ta yeniden işbaşı yapmasının gündeme geldiğini vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İlçemizdeki esnaf ve sanatkarlara desteğimizi bu yeni dönemde de devam ettireceğiz. Özellikle dezenfeksiyon ve maske ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda, tüm gücümüzle yanlarında olacağız. Umarım bu salgın günleri bir an önce geçer ve vatandaşlarımız işine, aşına yeniden kavuşur” dedi.

 

DAĞITIMLAR HIZLANDIRILDI

 

Sosyal Destek Kartı'yla her ay düzenli olarak yaklaşık 2 bin ailenin bütçesine katkı koyan, ihtiyaç duyan asker ailelerine yardım eden Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını ve Ramazan nedeniyle yardım kolilerinin dağıtımını hızlandırmıştı. Başvuru yapan ya da Karabağlar Belediyesi'nin belirlediği ihtiyaç sahiplerine son günlerde yaklaşık 2 bin 500 koli yardım yapılırken, 5 bin koli de Ramazan süresince mahalle mahalle dağıtılacak. Kolilerde, son kullanım tarihlerinin geçmemiş olmasına dikkat edilen kuru gıda ürünleri yer alıyor. Karabağlar Belediyesi ayrıca, hijyen ürünlerinin yer aldığı kolilerini de ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaştırıyor.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202