Karabağlar Belediyesi'nden yeşile saygı

Karabağlar Belediyesi’nin Bahçelievler Mahallesi 510 Sokak’ta yürüttüğü yol genişletme çalışmaları nedeniyle yerinden kaldırılması gereken çınar ağacı, dikkatli bir şekilde söküldükten sonra Uzundere Rekreasyon Alanı’na taşındı. Burada özenle bakılan ağaç hızla filiz vermeye devam etti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından taç ve gövde budaması yapılan çınar ağacına, gübreleme ve sulama desteği de sağlanıyor.

BELEDİYE 08.10.2020, 12:16 Ecem Atabay
Karabağlar Belediyesi'nden yeşile saygı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Refet Bele Mahallesi’ndeki yol çalışmaları sırasında da bir zeytin ağacını benzer şekilde Uzundere Rekreasyon Alanı’na taşıdıklarını belirterek, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, yeni yerlerine kısa sürede alışan bu ağaçlara gerekli bakımı yapıyor. Bu tür durumlarda yeşili korumaya ayrı bir önem gösteriyoruz. Çünkü bu ağaçlar kolay yetişmiyor” dedi.

Kavacık’ta da yüzlerce yıllık çınar ağacını korumaya aldıklarını ve ağacın çevresini düzenlediklerini hatırlatan Başkan Selvitopu, “İlçemizdeki yeşil dokuyu artırma ve var olanları koruma anlayışımız aynen devam edecek” diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi yeşile saygı yaklaşımı kapsamında daha önce, Vatan Mahallesi’nde 250 yıllık çınar ağacının bulunduğu alanı parka dönüştürdü. Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun yapımı sırasında bölgedeki ağaçların kesilmesini önlemek için de plan değişikliğine gidildi.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202