Karabağlar Akut’ta Sona Gelindi

Karabağlar Belediyesince Arama Kurtarma Derneği’ne (AKUT) tahsis edilmiş olan ve Şehit Uzman Çavuş Akın Acar’ın ismini taşıyacak yerleşke, önümüzdeki haftalarda açılacak.

BELEDİYE 07.11.2019, 13:21
Karabağlar Akut’ta Sona Gelindi

Bozyaka Pazaryeri’nin altında bulunan 1.600 metrekarelik bir alanda hizmete girecek merkezin, Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi olması amaçlanıyor.

Suriye’nin El Bab şehrinde 2 sene evvel şehadete eren AKUT İzmir Gönüllüsü Uzman Çavuş Akın Acar’ın ismi ile anılan yerleşkenin açılışı,  Acar’ın ölüm yıldönümü olan 21 Aralık 2019 tarihinde yapılacak.

Karabağlar Belediye Meclisince 3 sene evvel oybirliği ile alınan karar ile Bozyaka Pazaryeri’nin altında bulunan 1600 metrekarelik alan AKUT İzmir’e bırakılmıştı.

AKUT İzmir Ekibi gönülleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu ziyaret edip, yerleşkedeki eksiklerin tamamlanabilmesi için desteklerini istediler.

Başkan Selvitopu, İzmir halkının afet ile alakalı bilinçlendirme çalışmalarında daha aktif olabilmesinin çok önemli olduğunu, bundan ötürü AKUT İzmir Şehit Akın Acar Karabağlar Yerleşkesi’ndeki seminer ve ilkyardım eğitimini salonlarının eksiklerinin bir an evvel giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesinin Karabağlar’da kurulmasının öneminden bahseden  Başkan Selvitopu, afetlerin yaşanmasını kimsenin ummadığını ama yaşandığında da acil müdahalenin büyük önem taşıdığını, burada yapılacak çeşitli çalışmalardan Karabağlar’daki insanların da yararlanacağını ifade etti.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202