Kadınlara Sertifikaları Başkan Selvitopu’dan

Karabağlar Belediyesi ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ortaklığı ile yapılan Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı’na (KİHEP) katılmış olanlara başarı belgeleri tören ile takdim edildi.

BELEDİYE 23.10.2019, 12:51
Kadınlara Sertifikaları Başkan Selvitopu’dan

Bozyaka Kültür Merkezi’ndeki yapılan törende hitap eden Başkan Muhittin Selvitopu, KİHEP’in ana hedefinin kadınların sosyal hayatta daha çok yer almasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Bu yüzden kadınların haklarını doğru bir şekilde öğrenmeleri gerektiğini ifade eden Selvitopu, Ülkede kadınların gittikçe haklarının daha çok farkına vardıklarını ve  kendilerini geliştirdiklerini, bunun da kendilerine mutluluk verdiğini belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınları çok önemsediğinin altını çizen Başkan Selvitopu, kadınların daha o dönemde seçme seçilme hakkını aldığını, bu noktada dünyadaki nadir ülkelerden olduğumuzu ama bunun değerinin şu günlerde fark edilmeye başlandığının, kadın erkek ayrımının tamamıyla ortadan kalkması gerektiğini ve herkesin insan olduğunu söyledi.

Tören sonunda 16 hafta devam eden KİHEP’i başarılı bir şekilde bitiren kadınlar da konuşma yaptı. Haklarını öğrendiklerini belirten kadınlar, bu imkanı sağladığından ötürü Başkan Selvitopu ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202