İzmirlilere Boyoz Ziyafeti

‘Pasta Şehri İzmir’ dövizi ile gerçekleştirilen Pastart Festivali’nde Tekbaş Un Boyoz tarafından 10 bin tane boyoz dağıtımı yapıldı.

BELEDİYE 30.09.2019, 13:41 30.09.2019, 14:03
İzmirlilere Boyoz Ziyafeti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi’nin iş birliği halinde 27-29 Eylül 2019 tarihlerinde düzenlediği Pastart Festivali üç gün sürdü. Kültürpark’ta gerçekleşen festival çerçevesinde kurulan tadım standlarında gevrek ve kumru gibi şehrin simge ürünleri ve düzenlenen yarışmalar, İzmirliler tarafından yoğun ilgi gördü. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ‘Boyoz’, Tekbaş Un tarafından Boyoz sokakta, gün boyunca ücretsiz olarak ikram edildi. 

Tekbaş Un’un sponsorluğında Altıntop Makina’nın katılımı ile düzenlenen organizasyonda 10 bin tane boyoz dağıtımı yapıldı. Boyozder Derneği’nin bütün kadro bulunduğu festivalde boyoz yarışması düzenlendi. 33 yarışmacının birincilik için uğraştığı boyoz yarışmasında, yapılan derecelendirmede kazanlar; 1. Baki Yurtsever, Grbets 2. Burhan Sabuncu, 3. Cihan Güneş ve 4. Gökhan Güneş olarak açıklandı.


Geleneksel Hale Getirilecek


Boyozder Derneği’nin Başkanı Burhan Orhan ilk kez yapılan festival için, “İzmir’in vazgeçilmez bir lezzeti olan Boyoz, İzmirliler için sadece bir kahvaltı yiyeceği değil günün her anında tadılacak bir lezzet. Festivale katılanlar, boyozun yapımını ustalardan görme şansı elde etti. 600 kilogram unun işlendiği festivalde 10 bin tane de boyoz dağıtımı yapıldı. Bu sene bir ilk olarak düzenlenmiş olan festival, bundan sonra her sene geleneksel olarak yapılacak” şeklinde konuştu.


Organizasyon yönetiminden sorumlu Başkan Zeki Karatay da, “Bu güzel festivalin İzmir için yeni bir heyecan olduğuna inanıyoruz. Sektör temsilcilerinin ve tedarikçilerin memnuniyetlerini dinledik. Senelerce sürecek olan böyle bir festival için yola çıkılmıştır” dedi.
 

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202