İzmirliler doktoru arayabilecek: Doktor Danışma Hattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hastanedeki yığılmayı önlemek için Doktor Danışma Hattı açtı.

BELEDİYE 15.04.2020, 16:11
İzmirliler doktoru arayabilecek: Doktor Danışma Hattı!

İzmir'de doktor danışma hattı devrede

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde yaşanan yığılmayı önlemek, doktora ulaşmakta zorlananlara telefonla yol göstermek amacıyla Doktor Danışma Hattı’nı devreye aldı. Bu hizmetten faydalanmak isteyen hastaların öncelikle internet üzerinden randevu alması gerekiyor. Randevu alan vatadaşlar Eşrefpaşa Hastanesi’ndeki doktorlara telefonla danışabiliyor.

NASIL FAYDALANABİLİRİM?

Doktor Danışma Hattı’ndan faydalanmak için öncelikle Bizİzmir dijital platformları üzerinden randevu almak gerekiyor. www.bizizmir.com web sitesinin ya da Bizİzmir mobil uygulamasının ana sayfasındaki “Doktor danışma hattı” sekmesine tıklayarak ilgili sayfaya gidebiliyor. Bu sayfada açılan randevu formunun doldurulmasıyla hasta randevusunu almış oluyor.

GÖRÜŞMELER NASIL YAPILIYOR?

Randevu saati geldiğinde hastanın seçtiği bölümde çalışan uzman doktor, psikolog ya da fizyoterapist, forma yazdığı cep telefonundan hastayı arıyor. Bu görüşmelerde uzmanlar hastaların sorularını yanıtlıyor, onları merak ettikleri konuda bilgilendiriyor ve gerekli gördüğü takdirde hastayı hastaneye yönlendiriyor. Bu görüşmelerde tanı konmuyor ve hastalara reçete yazılmıyor. Görüşmelerse kayıt altına alınıyor.

PSİKOLOJİK DANIŞMA HATTI DA VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınının psikolojik etkilerine karşı İzmirlilere destek olmak amacıyla 30 Mart’ta Psikolojik Destek Hattı da açmıştı.

Yorumlar (0)
18°
parçalı bulutlu
banner202