İzmir’de ‘Belediye Ana’ Dönemi Başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale'nin ardından İzmir'in değişik yerlerinde de kadın üretici pazarlarının açılacağını ifade etti.

BELEDİYE 01.10.2019, 16:13
İzmir’de ‘Belediye Ana’ Dönemi Başlıyor

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) İzmir ilinde bir otelde İş Hayatında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde Sosyal İçerme ve Çeşitlilik Çalıştayı organize etti.

Çalıştayın açılış konuşmasında Başkan Soyer, İzmir ekonomisine kadın elinin değeceğini, önceliğinin kadınlar, çocuk ve gençlerden oluşacağını ifade etti.

Kadınsız Toplum Eksiktir

İzmir ilinde "Belediye Ana" döneminin başlayacağını belirten Soyer, Belediyenin bir Pashabahis ana misali şefkatli, üretken ve fedakar olmasını arzuladıklarını, bu yüzden belediye ana döneminin başladığını, kentin şehrin gelişmesi için öncelikle kadınlar olmak üzere herkesin eşit olarak yaşamın bir parçası olması gerektiğini, çünkü kadınların içerisinde olmadığı yaşam alanlarının eksik kaldığını, kadınların alın terleri ve emekleri ile düşünceleri ve bakışları ile hayatı biçimlendirdiklerini ve toplumu yönlendirdiklerini söyledi.

İzmir ilinde 17 kadın şoförün hizmete başladığını belirten Başkan Soyer, Kadifekale'deki Pagos üretici pazarında sonra farklı yerlere yine kadın üretici pazarlarının açılacağı müjdesini de verdi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202