İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Kadınlar İçin Kampanya

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmek için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Kadınlar İçin Kampanya

Projelerinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık geliştirmeyi amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Her Yerde Eşitiz” sloganıyla bir iletişim kampanyasına başlıyor.

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını arttırmak ve toplumsal yaşamın her alanında erkeklerle eşit düzlemde olmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, farkındalık yaratmak ve cinsiyet ayrımcılığının önüne geçmek için iletişim çalışmaları başlatıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Temmuz 2019'da aldığı meclis kararı doğrultusunda hazırlanan video ve çeşitli iletişim materyalleriyle bu konuda toplum genelindeki algının değiştirilmesi hedefleniyor.

Sloganı “Her Yerde Eşitiz” olan kampanya, İzmir'in her yerinde bulunan kapalı ve açık alanlarda, reklam panolarında, toplu ulaşım ve dijital ilan panolarında kullanılacak video ve görsellerle desteklenecek. Kampanya kadınların iş ve sosyal hayatlarındaki toplumsal rollerinin irdelenmesini sağlamayı amaçlıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine dair farkındalığın artırılmasına önem veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de yapılacak bu gibi çalışmaların Türkiye’nin diğer şehirlerine de örnek olacağını söyledi. Soyer, kadın erkek eşitliğini sağlamak ve toplumsal farkındalık yaratmak için Mariobet Büyükşehir Belediyesinin sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapacağını söyledi.

Kampanyanın önemini vurgulayan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Nilay Kökkılınç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlılık sadece kadınların değil, erkeklerin de hassasiyetle üzerinde durması gereken bir konu. Belediye başkanımız da bu konuda örnek bir insan. Komisyon üyelerimiz ve bürokratlarımızla bu alanda zevkle ve uyumla çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202