İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Önemli Protokol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alman Federal Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Mesleki Beceri Geliştirme Projesi protokolünü imzaladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Önemli Protokol

matadorbet New Roman","serif"">İzmir Büyükşehir Belediyesi Alman Federal Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı’nın finanse ettiği Mesleki Beceri Geliştirme Projesi (TAMEB) protokolünü imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ve Türk-Alman İşbirliğinde düzenlenecek proje sürdürebilir tarımsal teşvik ve kentteki istihdamı geliştirmeyi amaçlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında tarımsal teşvik sağlamak ve kent içi istihdamı yükseltmek amacıyla iki yönlü bir çalışma yürütecek. Proje ile birlikte, İzmir’de süt ve süt ürünlerinin en yüksek kalitede olduğu yerler belirlenecek ve bu bölgelerdeki üreticilere kaliteli süt ve süt ürünleri konusunda bilgilendirici eğitimler verilecek. Eğitim süreci tamamlandığında, üreticilere sürdürülebilir süt ve süt ürünlerini sağlayabilmeleri amacıyla işletme kurulacak. Protokol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Sequa Türkiye Temsilcisi Aynur Kuytu tarafından imzalandı.

Proje kapsamında ayrıca istihdam yaratmak için de çalışmalar yapılacak. 18-38 Yaş aralığındaki kadın ve erkekleri, geçici koruma altındaki mültecileri ve İzmir’de yaşayıp meslek sahibi olmayan Türk vatandaşlarını kapsayan proje, Sequa organizasyonuyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilecek. Proje kapsamında katılımcılar Meslek Fabrikası’ndaki meslek kurslarında eğitim görecek,  uzmanlar tarafından yönlendirilecek ve istihdamları sağlanana kadar projeye dahil olacak.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202